torsdag 26 februari 2009

Leeeeeedighet snart.

Klockan är kvart i ett på dagen och om några timmar går jag på min långledighet, fredag, lördag, söndag. Underbart. Har börjar plugga lite och hoppas kunna hinna långt under helgen. Annars ska jag bara ha det bra. Och försöka komma lite längre på Kapitel1, 50 000 tecken till bok-SM. Jag hoppas kunna delta innan veckan är över och sedan ha fem veckor på mig att avsluta boken och finslipa den lite innan deadline 31 mars. Shittans, mycket nu. Men mycket roligt.

fredag 20 februari 2009

På äventyr!

Livet är ett äventyr, om inte annat borde det vara det. Därför har jag bestämt mig för att se det så också. Man vet aldrig hur länge man får behålla det, så man borde ta mer vara på sin utmätta tid.
Ibland förfaller jag i rutiner, som jobba, gnälla, äta, gnälla, sova. Så kan man inte ha det. Jag har aldrig brytt mig mycket om pengar, men en sak är säker: Det är bra mycket enklare att fixa en löneförhöjning eller ett statusjobb än att köpa sig det minimum av egentid man behöver för att fungera bra som människa. Det är faktiskt bra mycket svårare att finna balans än något annat, eftersom arbetsmarknaden inte är skapad för människor som är ärliga.

onsdag 18 februari 2009

Trött

Fy tusan vad trött jag är. Vill bara få en period då jag kan få vila lite, helst utan arbetslöshetsångest eller liknande.

fredag 6 februari 2009

Lite sur

Loggade in på Kapitel 1 häromdagen. Hade fallit från typ 8-9:e till plats 60 över en natt. Ok, så är det där. Inget att fästa sig vid. Gick in nu på morgonen. Läste återigen den historien om en åsna som någon lagt in som svar på en tråd där jag bett om textkritik. Personen hade dessutom gjort ett nytt inlägg på min tråd om att han minsann ville ha en kommentar på sin berättelse för den tog honom sådan tid att skriva. Ok, jag gav honom ett svar där jag förklarade att jag såg helt motsatt på situationen. Att man inte behöver vara rädd för textkritik eftersom man själv i slutänden bestämmer över sitt eget verk. Men var och en blir ju salig på sitt sätt. Genast dyker en kvinna upp och försvarar honom, hans inlägg om att folk som vill ha respons är åsnor hade tydligen frälst henne en gång för alla. Vad är det för fel på människor? Om någon vill ha hjälp ger man väl hjälp eller väljer att inte göra det? Svarar man med att diskutera hur man själv minsann aldrig vill ha hjälp?