lördag 27 juni 2009

27 juni

Har varit ute och rest. Ar fortfarande ute faktiskt. Herregud.

fredag 5 juni 2009

Ingen ordräknare

Försökte få in en ny ordräknare, men det fungerade inte. Kanske lika bra, för jag lär inte hinna skriva något på ett tag. Just nu sitter jag på ett hotell i Malmö och väntar på att tiden ska gå så att frukostserveringen öppnar och så att jag kan komma med bussen ut i Europa. Det ska bli väldigt roligt.

onsdag 3 juni 2009

Elvis och tåg

Sitter på centralstationen och hör Elvis sjunga Don´t be cruel. Man blir så glad av rytmen i den låten, trummorna.
Just exakt nu 6.45 på morgonen och arbetslös i augusti känner jag mig så fri.
Fri att försöka flyga.
Det krävs nog en ganska lustig mix av bra och dåligt självförtroende och bra och dålig självkänsla för att bli en fantastisk författare. Jag undrar om det finns så många journalister som är författare snarare för att de är lätta att jobba med än för att de är vana att skriva mycket. Om jag var förläggare skulle jag få kramp av folk som inte förstår begreppet "kill your darlings". Ja, det gör ont att måste döda det man tycker bäst om, men läsaren är viktigare är någon annan. Barmhärtighetsmord.

tisdag 2 juni 2009

Nya kapitel

Jag hoppas att en ny kapitelindelning gör den här kriminalromanen lättare och mer behaglig att läsa!

Papper

Har massor att skriva på jobbet, men också en morot. Nyss köpte jag en tjock bunt papper och några A4 kuvert. Medan jag blir kvar och skriver när klockan klämtat slut ska jag skriva ut manuset igen. Kanske med fler kapitel och kapitelrubriker.
Tiden går så fort. På fredag reser jag till Krk.

Tack Mazetti!

Inte för att jag tror att du råkar läsa min blogg, men tack för att du skriver så jäkla korta kapitel. Jag gör också det, och det FÅR man bara inte göra. Bläddrade igenom Grabben i graven brevid som jag läste för länge sedan och kapitlen är ju askorta. Du har fått mig att inse att det inte finns några regler. Tack! Nu struntar jag i hur man ska göra. En redigering som tar mig sex månader tillbaka i tiden, men vad f-n. Det kanske blir lite mindre förvirrande att läsa mitt manus om jag har de kapitelindelningar som jag ursprungligen censurerade för att man bara inte KUNDE ha det så.
Eller så blir det ännu värre. Får väl se.

Grattis Udda!

Stort grattis till Sara Lövestam som vann Bok-SM med romanen Udda.
Jag hoppas att de andra finalisterna, Christoffer Carlsson, Kjell-Åke Hansson, Ricardo Canto Leyton och Ingegärd Bylund blir antagna och utgivna av andra förlag.
Och jag hoppas man får reda på nyheterna när de blir det.