måndag 17 augusti 2009

Arbetslös

Så då har stunden jag fruktat kommit. För första gången på tio år som journalist är jag arbetslös. Shit, vad gör man?

fredag 14 augusti 2009

Sista dagen

Håller fast vid uppoffringen, men äter rätt mycket glass just nu. Orkar jag sluta med det också? Vad kommer jag då hitta på för att få socker in i kroppen? Jag har börjat sockra yogurten, i och för sig är den väl sur, men ändå...
För övrigt så läser jag Writers Digest just nu och känner mig väldigt upppiggad av den. Konkreta råd, riktiga människor. Kul!
Det är sista dagen på jobbet idag. Ikväll har jag en biljett bokad till en weekendresa till Skottland. Den bokades för länge sedan, för att träffa vänner jag aldrig träffar. Nu vill jag inte åka längre. Känns bara jobbigt. Så mycket andra grejer har hänt.

måndag 10 augusti 2009

Korsgooglande

Jag intervjuade en författare idag som jag naturligtvis googlat ordentligt innan jag träffade honom. I slutet frågade han om mitt skrivande, eftersom han googlat mig. Vad gjorde folk innan internet?
För övrigt tänker jag nog starta en ny blogg snarast kallad Mitt fantastiska liv eller liknande. För jag är trött på att piska mig själv och gnälla över att inte räcka till. Nu är det glamour som gäller.
Jag saknar inte ens godis-chips-alkohol.

fredag 7 augusti 2009

Åt rätt håll

Jag hann rensa garderoberna. Det är en bra start! Och jag håller fast vid godis-chips-alkohol uppoffringen. Dock unnar jag mig glass och ser till att äta jättebra så att jag inte blir för sugen. Faktiskt var jag lite mer energisk igår kväll. Det kanske var den extra måltiden jag klämde in vid i slutet av arbetsdagen för att inte falla för frestelser på vägen hem.
En sak är säker. Man kan aldrig ändra det förflutna, men varje dag kan man försöka förändra sitt återstående liv.

torsdag 6 augusti 2009

Uppmuntrad!

Stärkt av denna (möjligen helt slumpartade) omedelbara behovstillfredsställelsen ska jag gå hem tidigt och städa hela lägenheten i dag. Den ska skina av hemtrevnad när jag är klar!

Nummer ett

Jag vet inte om det har någon koppling, men jag fick precis en spännande nyhet. Jag blev erbjuden ett nytt och oväntat uppdrag. Jättekul och uppmuntrande precis när jag kände mig som mest grå och nere! Jag räknar detta som kompensation för godisuppoffringen!

Balans

I lägenheten måste man alltid kasta ut något för att något annat ska få plats. Något gammalt man inte behöver längre, kanske trasigt eller vad som helst, får ge plats för något skinande nytt som man bara måste ha.
Jag funderar på om det inte är samma sak med mig.... Jag vill ha så många bra, nya saker att jag nog måste rensa ut något gammalt och dåligt för att få plats.
Jag testar i dag genom att helt slänga ut tre saker: Godis, chips och alkohol. Då har jag plats för tre nya och bättre saker. Får se vad som kommer till mig. Jag offrar fett, sött och sövande för det jag hoppas ska bli saker som innebär mer energi, möjlighet och glädje.

måndag 3 augusti 2009

Arbetslös

Jag har nästan aldrig varit arbetslös. Och det var dessutom länge sedan sist... Men nu, i 2000-talets depressionsår så ser det mörkt ut. Om ett par veckor står jag antagligen på Arbetsförmedlingen och förklarar läget. Borde jag vara superledsen eller se fram emot att för första gången på decennium få sova på morgonen? För att inte nämna hinna skriva, mitt ständiga sorgebarn.