söndag 12 september 2010

Fantastiskt!

Jag tvivlar på att jag kommer att uppnå mitt primära mål, att ha skrivit en kärleksroman klart tills på onsdag. I övermorgon. Men mitt sekundära mål är redan uppnått. Jag har kommit igång med skrivandet igen. Igår skrev jag 1000 ord på två nya berättelser. I dag på morgonen har jag redan skrivit 400 ord på en tidigare påbörjad berättelse och 600 ord på en annan. Härligt!

Skriver, skriver, skriver, bara skriver

Och hittar tillbaka till min disciplin. Internet går bort ett tag.

torsdag 9 september 2010

Resultat fjärde dagen

0 ord skrivna. Man blir trött och stressad av att jobba. Värre än tentaperiod.

onsdag 8 september 2010

Resultat tredje dagen

Totalt 2395 ord skrivna och nu börjar den verkliga utmaningen. Torsdag-fredag jobbar jag heltid och lördag-söndag ska jag resa bort till ett 40-års kalas. Plus att min man kom tillbaka från sin långa resa i går på eftermiddagen. Att klämma in skrivandet i "normala dagar" är svårare än att få in dem i den studenttillvaro som jag annars har. Pluggar för närvarande heltid på distans.

tisdag 7 september 2010

Börjar bli kul

Härligt! Klev upp nu på morgonen och skrev 1291 ord. Nu börjar det bli kul. Totalt 2395 ord fördelat på två ofärdiga kapitel. Det är roligt när man blir engagerad i en berättelse och verkligen börjar fantisera.

Resultat andra dagen

Har skrivit 1104 ord av berättelsen i första kapitlet som jag vill ska bli minst 2000 ord. Behöver lägga till lite lokalfärg, miljöbeskrivningar och dylikt. Jag behöver också veta lite mer om den tiden i historien och platsen. Jag skulle vara mycket nöjd om min lilla berättelse blev 10 000 till 15 000 ord.

Har börjat

Har skrivit 645 ord i ett synopsis som täcker de tre första kapitlen och börjat skriva en liten romantisk historia som utspelar sig i historisk tid. 845 ord än så länge och har nog redan trillat in i Charles Dickens-fällan. Vet inte hur jag ska ta mig ut, men ska väl skriva på så får vi se vad som händer.

Resultat första dagen

Läste tre Sigge Stark-böcker. Räknade ut ord-mängd och började fundera på vad min bok ska handla om.

måndag 6 september 2010

Humor

Har också läst "Vi gifter bort mamma" nu på morgonen. Det var rätt kul

Hmm, hmm, hmm

Hmm. Det är tur att detta bara är min egen utmaning till mig själv (men tråkigt också att man inte har sällskap i utmaningen, för det hade piggat upp), för klockan är snart 11.00 och jag har inte skrivit en rad. Jag funderar på vad min lilla bok ska handla om. Klockan 12 ska jag fika och jag tänker också rösta och städa lägenheten. Så får vi väl se hur många ord som blir skrivna innan midnatt.

Hur gjorde hon?

Jag äger en del Sigge Stark-böcker, men tyvärr inte "Den steniga vägen till lyckan". Om det istället varit "Ödets vägar" som hon skrivit på sju dagar skulle det hur som helst inneburit cirka två kapitel om dagen plus redigering av texten löpande. Shit, helt jäkla otroligt.
Hon kan naturligtvis ha skrivit tre kapitel om dagen och ägnat de sista tre dagarna åt att rensa texten. Hennes arbetsmetod framkommer inte riktigt i boken om hennes liv. Det är hur som helst väldigt intressant, tycker jag.

Bryter sönder Ödets vägar

Ödets vägar består av:
Kapitel 1: Uppskattningsvis 2800 ord
Kapitel 2: 1800
Kapitel 3: 2000
Kapitel 4: 1700
Kapitel 5: 2000
Kapitel 6: 3000
Kapitel 7: 3400
Kapitel 8: 2800
Kapitel 9: 2000
Kapitel 10: 2000
Kapitel 11: 1200
Kapitel 12: 1400

Totalt rör det sig om uppskattningsvis 26 100 ord fördelat på 12 kapitel. Det är drygt 2000 ord per kapitel i genomsnitt.

Ödets vägar

Jag börjar med att läsa Ödets vägar. Hon är verkligen bra på att berätta.

Helt vansinnigt!

Så här sitter man och undrar hur vansinnig man är på en skala. Klockan är 9 på morgonen och det är i dag som jag tänkte dra i gång min egen utmaning för att få fart på skrivandet igen. Att skriva en bok på tio dagar - att göra en Sigge Stark. Bo Nikasson beskriver i boken "Vem var Sigge Stark?" hur hon efter att ha skrivit en novell för tidningen Vårt hem fick en förfrågan om en följetong. Hon var helt utfattig och ville bli klar så fort som möjligt. Första dagen började Signe Petersén på berättelsen som skulle bli "Den steniga vägen till lyckan" - hennes första roman. Hon räknade med att ha skrivit den på tio dagar, men blev klar på en vecka.