onsdag 1 april 2009

För tyst om finalister

Det är ganska tyst om de första fem finalisterna i Bok-SM. Detta fastän de tekniskt sett är de mest intressanta. De är ju framröstade av svenska läsare, till skillnad från de fem finalister som lektörer nu väljer ut och som outas den 6 april.

Jag fattar inte varför inte svenska media skriver mer: Nina Blad, åttabarnsmamman från Småland och Kungsängen som fick flest röster är ju jätteintressant och lite småkändis redan.

Två av fem på listan är för övrigt vårdpersonal från Skåne, nämligen Vibeke Billing och Mari Åberg. Två kommande författare med rötterna i myllan och fötterna i vårdsandaler skulle jag plockat ihop i ett paket och intervjuat fort som fan om inte Skåne var så långt från vårt utgivningsområde. Särskilt som de har att brås på. Vad är det med svenska författare och sjukhuskorridorer?

Den unga fotbollsspelaren Joakim Rönning från Karlstad som satsar på pennan istället för bollen är inte helt ointressant heller.

Femte finalisten är signaturen Smygande katten. Eftersom ingen vet vem han/hon är fattar jag att ingen intervju blir gjord.

Inga kommentarer: